Digitális Iskola
Csaholci Általános Iskola
Jó Szóval Oktasd, Játszani is Engedd!

Sajtóközlemény


 Sajtóközlemény 

Pályázati azonosító száma: : TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0148

Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú

 fejlesztéseinek támogatása a Csaholci Iskolában

 

A TÁMOP-3.3.8.B-12-2012-0148 pályázat a település esélyegyenlőségi problémáira reagált, a helyi sajátosságok alapján közelítette meg a társadalmi csoportokat és ez alapján igyekezett a település gyermekei és felnőttei számára egyaránt lehetőséget teremteni az elfogadásra, megismerésre. A mai társadalmi helyzetben kiemelt szerepet kell szánni az előítéletek csökkentésére, megszüntetésére. Rendezvénysorozatunk egy tartalmilag egymásra épülő projektsorozat volt, amelyek egy-egy konkrét cél megvalósulására irányultak, eredményük mérhető, értékelhető.

A projektek alkalmával kiemelkedő szerepe volt a pedagógusoknak, akik pedagógiai, zenei, sport és egyéb oktatással-neveléssel kapcsolatos végzettségüknek köszönhetően elkötelezett munkát végeznek a hagyományőrzés területén.

A Szülői Fórumok kiváló lehetőséget teremtettek arra, hogy megismerjük a szülők lelki világát, elvárásaikat az intézménnyel kapcsolatosan, illetve az iskola is megfogalmazta elvárásait a szülőkkel szemben. Az eseménysorozatok alkalmával egymásra talált a szülő a pedagógus, ezáltal harmonikus és előremutató kapcsolat alakult ki az iskola felé is.

Fontos eleme volt a pályázatnak a mentoráló tevékenység. Olyan tematikát állítottunk össze, mely révén tudtuk segíteni tanulóink tanulmányi munkáját, ezáltal javult előmenetelük. Másik fontos eleme volt a foglalkozásoknak a kompetencia fejlesztés, az önismeret és a kommunikáció fejlesztése. Igyekeztünk alkalmazkodni az ünnepkörökhöz, hogy erről is bővebb ismereteik legyenek tanulóinknak.

A pályázat támogatási összege 28090134ft, a bevont tanulók  száma 105 fő.

A tevékenységek megtervezése ugyanolyan szakszerű tervezést igényelt, mint az abból levezetendő és megvalósítandó tényleges cselekmények kivitelezése.Keresés

Kezdő oldal