Digitális Iskola
Csaholci Általános Iskola
Jó Szóval Oktasd, Játszani is Engedd!

A gyermek iskolába kerülése


 
 
A gyermek iskolába kerülése
Szülői Klub
 
 
 
A gyermek iskolába kerülése komoly gondot okoz a családoknak.
 
 
A gyermek iskolába kerülése kapcsán sok szülőnek okoz aggodalmat a kérdés, hogy vajon megfelelően érett-e gyermeke az iskolára. Ha belegondolsz, hogy egy kis első osztályos gyermeknek akár egy tanóra vagy egy nap során mennyi készségre, képességre van szüksége, azt mondhatjuk, méltán aggódnak.
 
 
Célunk, hogy zökkenőmentessé tegyük ezt az időszakot a gyermeknek, szülőnek egyaránt.
 
 
 
 
Méltán aggódnak tehát a szülők - kivéve azok, akiknek gyermeke hatéves koráig sokat, jót és jól játszott. Az ő gyerekük ugyanis a játékon keresztül elsajátította az iskolaérettséghez szükséges képességeket.
 
 
Az ovisok is látogatást tesznek az első osztályosoknál.
 
 
A partneri viszony a szülőkkel és a jó együttműködés megóvhatja a kisiskolást. Együtt kialakított bánásmóddal, kölcsönös tájékoztatással, támogató szülői háttérrel a problémák kezelése, a célravezető megoldások közös megkeresése. Az óvoda és az iskola közötti szoros együttműködés, valamint az egymásra épülés fontos pillére a zökkenőmentes átállásnak.
 
 
 
 
 
Közös programok, családi napok szervezése elősegíti az ismerkedést és összeszokást.
 
 
 
 
Alaposan végig kellene gondolni, hogy miért nem vonzó a mai gyermeknek az iskola. Jelentős az óvoda és az iskola érdemi együttműködésének szerepe, az óvodában nevelődő és az iskola világába átlépő kisgyerekről, a vele foglalkozás pedagógiai elveiről, adekvát módjáról, a fejlesztés prioritásairól szóló közös gondolkodás.
Szükséges az oktatás mellett olyan elfoglaltságot biztosítani gyermekeink számára, mely vonzóvá és a megszokottól kicsit mássá, élményközpontúbbá teszi az iskolát.
 


Keresés

Kezdő oldal